Најновије

"Нико не зна где ће Русија стати ако уђе са војском у Украјину"

Западне земље не би требало да крше услове које је поставила Руска Федерација о ситуацији у Украјини, јер таква одлука може довести до непоправљивих последица.

Ростислав Ишченко (Фото: Јутјуб/Правда)

До овог закључка је дошао познати руски политички експерт, аналитичар  “Россия сегодня” Ростислав Ишченко, анализирајући ситуацију на линији додира сукобљених страна у Донбасу.

У интервјуу за информативни портал Украина.ру, Ишченко је детаљно говорио о могућности војног сукоба у пуном обиму између Москве и Кијева, а такође је објаснио са чиме би се Запад суочио ако би ипак прекршио „црвене линије“ у Украјини.Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да Русија помно прати ситуацију и не прихвата покушаје Запада да преваре Кијев да изведе војну операцију у Донбасу. Тако је Москва већ дуго оглашавала своје “црвене линије” за САД и НАТО у Украјини и оштро ће реаговати на њихово кршење.

Политиколог је скренуо пажњу на то да руско руководство већ неколико година указује на Запад у украјинском сукобу, чије би распламсавање могло да има опасне последице.

Дакле, ако Кијев, под притиском Запада, покрене војну операцију против Донбаса, Москва ће бити спремна да брзо и ефикасно интервенише у војном сукобу.

„Сада видимо оштре изјаве о Украјини и директне алузије Западу да постоје „црвене линије“ након којих се Москва не може зауставити. Нико не каже где ће онда Москва стати и шта ће тачно урадити. Али сви разумеју да говоримо о насилном решењу, које ће бити болно и за Украјину и за Запад“, објаснио је Ишченко.

Према мишљењу политичког експерта, уколико Запад прекрши руске „црвене линије” у Украјини, Русија се неће зауставити и потпуно ће неутралисати претњу коју представља Кијев.

Дакле, реч је о посебном војном стратешком програму који ће трајно решити проблем могућег уласка Украјине у НАТО.

Снимак акције иранске Револуционарне гарде против маринаца САД погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube