Најновије

ПОДЛИ АМЕРИЧКИ ПЛАНОВИ: Официр америчке морнарице открио како желе да истерају Русе са Црног мора

Редовне војне вежбе које заобилазе Конвенцију из Монтреа помоћи ће да се Русија лиши доминације на Црном мору, сматра официр америчке морнарице Брајан Харингтон.

Црноморска флота (Фото: Министарство одбране Русије)

У тексту за часопис „Хил“, ракете „Бастион“ и „Калибар“, укључујући њихове модернизоване противбродске и копнене верзије дугог домета, дају Москви огромну моћ која јој омогућава да на Црном мору употреби исту тактику (А2АД – ограничавање и ускраћивање приступа и маневара) који користи Пекинг у Јужном кинеском мору.

Харингтон је подсетио и на руске ловце који ометају активности савезника НАТО-а у региону.

– Прећење ратних бродова Сједињених Америчких Држава и НАТО-а на Црном мору од стране руских ратних бродова и ударне авијације постало је општеприхваћена норма – сматра официр.

Као решење за овај проблем, Харингтон је предложио спровођење војних вежби коришћењем високотехнолошког оружја и интероперабилности.

Према Конвенцији из Монтреа, земље које не излазе на Црно море дужне су да поштују ограничења у погледу тонаже ратних бродова када пролазе кроз мореуз у мирнодопским условима, па је специјалиста позвао државе да удруже снаге како би заобишле ово правило.

Он такође сматра да је неопходно ојачати позиције партнера у НАТО-у уз помоц́ крстарец́их ракета. Румунија је већ донела одлуку да купи ракете „Навал страјк мисил“, али би у супротстављање Русији такође требало да буду укључене у и Бугарска и Турска, уверен је амерички официр.

Аутор је закључио да ће само ови кораци помоћи „очувању слободе међународних вода Црног мора“.

Група америчких конгресмена тужила Вучића због велике корупције, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји