Најновије

БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Морамо се спремити за рат са Русијом

Генерал Ник Картер, шеф британских оружаних снага (у одласку), наводи да британска војска мора бити спремна за рат са Русијом после недавних напетости у Источној Европи, али не верује да руски лидер Владимир Путин стварно жели “прави рат” са Западом.

Британска војска (Фото: army.gov.uk)

Картер тврди да је “Русија сада већа претња у Источној Европи него што је била пре 8 година када је он преузео садашњу позицију”.

Он оцењује да су забрињавајуће напетости на граници између Пољске и руског савезника Белорусије, “али и да не постоје знаци опасности због руских трупа дуж границе с Украјином”, преноси лист “Гардијан”.

– Рат дефинишем као стварни чин борбе, али мислим да Руси то не желе. Мислим да желе да покушају да своје циљеве постигну на суптилније начине – објашњава Картер.

Он верује да је ситуација на граници Белорусије и Украјине “класично одвраћање пажње” и дефинише то као “класичан руски начин из бележнице хибридног ратовања”.

Картер признаје да ситуација у Авганистану “није добра”, мада је у августу, у време када су талибани преузели власт, тврдио да се су се они променили и да им треба “дати простор за формирање владе”.

Картер напушта функцију крајем овог месеца, а замениће га адмирал Тони Радакин.

Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји