Најновије

УЛЕТИ У МЕТУ И ЕКСПЛОДИРА! Иранска војска објавила снимак новог јуришног дрона

Иранска војска представила је данас нови јуришни дрон дизајниран да улети у мете и експлодира, попут оних које користи Русија у рату у Украјини.

Државна новинска агенција Тасним објавила је да је нова иранска беспилотна летелица, чије име није наведено, слична руском дрону Зала Ланцет, који је први пут произведен 2020.
Уз вест је објављен и видео снимак новог дрона.

Иран тврди да је направио велики напредак у производњи беспилотних летелица последњих година, а руске снаге у инвазији на Украјину интензивно користе дронове иранске производње.

САД, Велика Британија и Канада увеле су крајем протекле недеље нове санкције против Техерана усмерене на производњу и извоз беспилотних летелица те земље, након иранских ваздушних напада на Израел, а Иран је љутито осудио санкције.
- Те санкције неће утицати на нашу вољу, напротив... оне ће само ојачати вољу наших војних снага и независност - рекао је Насер Канани, портпарол иранског Министарства спољних послова.

Канани је оценио да Иран има легитимно право да се наоружава са циљем одбране земље, баш као што је легитимно подузети војну акцију против непријатељске агресије попут израелске.

Ирански напади на Израел уследили су након израелског ваздушног напада на комплекс иранског конзулата у Дамаску, у којем су међу осталима убијени високи официри Исламске револуционарне гарде.

ДВА'ЕС ЧЕТВРТЕ "ЛИДЛ" УДАРИО: Немачка компанија "Лидл" укинула оглашавање "проруским медијима" у Србији

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202405122233144f9cb666