Најновије

КОНТИГЕНТ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ КРЕЋЕ У МИРОВНУ МИСИЈУ: Британска амбасадорка испратила војнике

Поводом упућивања одељења војне полиције Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација на Кипру, након трогодишње паузе, у касарни „Бањица” у Београду одржана је војна свечаност.

Свечани испраћај (Фото: Војска Србије)

Претходно је, од 2011. до 2018. године, у овој мисији учествовала јединица Војске Србије ранга пешадијског вода, наводи се у саопштењу.

Одељење војне полиције ће бити ангажовано у саставу британског контингента у овој мисији, што ће представљати прво заједничко ангажовање наше и британске војске после Другог светског рата.

Командиру одељења старијем воднику прве класе Виктору Урошевићу заставу Републике Србије уручила је начелник Центра за мировне операције пуковник Мирјана Миленковић, уз поруку да савесно и одговорно извршавају све додељене задатке у мисији, достојно презентују лик и дело припадника Војске Србије и граде добре односе са свим учесницима у мисији.

Свечаности је присуствовала амбасадорка Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Београду Шан Маклауд и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Мировна операција Уједињених нација на Кипру (UNFICYP) успостављена је Резолуцијом Савета безбедности УН из 1964. године, а Војска Србије je учешће у мисији отпочела 21. октобра 2010. године.

Ко може да заштити српске светиње на КиМ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји