Најновије

НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО! Руске снаге послале бомбардере на базе џихадиста!

Милитанти су створили камуфлирану базу североисточно од сиријске Палмире, где су формиране групе за терористичке нападе и направљене експлозивне направе. Авиони Руских ваздухопловних снага погодили су ове циљеве, рекао је у понедељак контраадмирал Александар Карпов, заменик шефа Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији.

Рускио авиони. (Фото: Правда)

Током брифинга за новинаре, приметио је да су руске снаге добиле информацију да су „милитанти поставили камуфлирану базу североисточно од Палмире, где су формиране борбене групе за слање и извођење терористичких напада у разним регионима земље, као и производњу импровизованих постављене експлозивне направе “.

Карпов је додао да су након потврде локације ових објеката руски ваздушно-космичке снаге на њих нанеле ваздушне ударе.

„Као резултат ... уништена су два склоништа, до 200 милитаната, 24 пикапа са тешким митраљезима, као и око 500 килограма муниције и компонената за израду импровизованих експлозивних направа“, рекао је Карпов.

Према његовим речима, „илегалне оружане групе планирале су терористичке нападе и нападе на владине агенције у великим градовима како би дестабилизовале ситуацију у земљи уочи председничких избора“, заказаних за 26. мај.

Терористи се обучавају у камповима за обуку милитаната, који се налазе „на територијама које не контролишу сиријске власти, укључујући у зони Ат-Танф, коју контролишу америчке оружане снаге“.

Чешки премијер удара на руског председника, поручио да не жели ни Спутњик Ве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји