Најновије

ЦЕО СВЕТ ГЛЕДА УКРАЈИНУ, А БЛИСКИ ИСТОК ГОРИ: Саудијска коалиција трпи озбиљне губитке (ВИДЕО)

Покрет Ансар Алах (Хути) наставља офанзиву у провинцији Хаџа. Нови удар на позиције коалиције уследио је јужно од града Харада. Покрет Ансар Алах објавио је снимак успешне офанзиве.

Хути (Фото: Јутјуб)

На снимку се види напредовање јуришних група Хути ка фронту. Непријатељске позиције гађају се минобацачима. Тада пешадија Ансар Алаха почиње да напада непријатељска утврђења. Следи гађање из близине. Хадисти премештају теренце са митраљезима на бојно поље. Пешадија Ансар Алаха покушава да уништи једно борбено возило без трзаја. Након што су била под ватром, теренска возила евакуишу пријатељску пешадију и повлаче се са прве линије фронта. Утврђења заузели Хути.

Даље, снаге Ансар Алаха улазе на један од путева, где Хадијеве снаге покушавају да заузму одбрану. Пошто су подигли теренце са противавионским топовима, Хути почињу да пуцају на положаје хадиста. Пошто су претрпеле губитке од ватре, Хадијеве снаге се повлаче. Хути хватају заробљенике, укључујући суданске војнике, као и бројне трофеје у виду теренских возила са оружјем, муницијом и разним другим наоружањем.

Дана 4. фебруара 2022. почео је напад на Харад од стране 5. војне области снага Хадија, уз активну подршку саудијског ваздухопловства и артиљерије. Током првих дана борби, хадисти су успели да заузму известан број положаја Хута источно и јужно од града. Покрет Ансар Алах, пребацујући резерве, успео је да организује успешне противнападе на непријатељске трупе и да потом потпуно поврати територије изгубљене од почетка непријатељских напада. Као резултат тога, Хути су успели да поразе напредујућу групацију хадиста, што је омогућило да преузму војну иницијативу у овом сектору фронта и почну даље напредовање од Харада.

О дешавањима у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји