Најновије

ДОЛИВАЈУ УЉЕ НА ВАТРУ: Вашингтон дао зелено светло савезницима да наоружају Украјину

У контексту новог погоршања у Донбасу, САД позивају своје савезнике да укину ограничења на испоруку оружја Украјини. Као пример војне помоћи Кијеву наводи се недавна серија америчких противтенковских ракетних система Џавелин испоручених украјинској војсци.

Џавелин (Фото: Јутјуб)

У контексту новог заоштравања ситуације у Донбасу, помоћница министра одбране САД Лора Купер позвала је савезнике да укину ограничења на испоруку убојитих средстава Украјини. Она је навела да ће Кијев моћи да купи средства која ће ићи за јачање његових оружаних снага. Као пример војне помоћи, Купер је навела недавну испоруку противтенковских ракетних система Џавелин украјинским оружаним снагама.

Подсетимо, 22. октобра Кијев је добио још једну серију наоружања. Састојао се од система Џавелин, као и пројектила за њих. Тачна количина наоружања и муниције испоручених у овој серији није позната. Сједињене Америчке Државе су 2018. године Кијеву испоручиле 37 система Џевелин и 210 пројектила. Уз противтенковске системе, Американци испоручују Украјини радарске станице за противбатеријско ратовање, пешадијско оружје, муницију, уређаје за комуникацију и ноћно осматрање, као и другу војну опрему.

Како је Москва реаговала на дешавања у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји