Најновије

АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА И ДВА РАЗАРАЧА ОСВАНУЛИ У КИНИ: Ракете Донг фенг 21 спремне да потопе моћне бродове флоте САД (ВИДЕО)

После Ирана, и Кина је направила своју реплику америчког носача авиона класе "Нимиц", али у много реалној верзији, него што су то учинили иранци, како би проверили потапање тренутно највећег површинског пловила на свету.

Maкета (Фото: Твитер)

За разлику од Иранаца који су своју макету носача авиона поринули у море, а онда је разнели противбродским ракетама, Кинези су своју реплику направили у пустињи и то на полигону где се теситрају балистичке ракете.

Макета носача авиона је заправо мета на коју ће највероватније бити испаљена балистичка ракета или ДФ-21 или ДФ-41 са којом Кинези желе да покажу да имају капацитет и способност да потопе носаче авиона морнарице САД. Овде ваља напоменути да за време кризе са Тајваном далеке 1999. морнарица САД послала је у мореуз и воде око острва чак четири носача авиона.

Како јављају поједини медији реплика носача авиона налази се у провиницији Сиђан., што су открили и сателитски снимци компаније Максар.

Макета запараво је део пројекта са којим Кина покушава да равије целу палету борбених система са којима је могуће потопити флоту носача авиона и тиме анулирати предност америчке морнарице у случају птенцијалног сукоба на Пацифику.

Да ствар буде гора, медијска прашина око овог теста долази у тренутку када између Пекинга и Вашингтона влада велика напетост око Тајвана и кад се сазнало да амерички инструктори обучвају тајванску војску и кад велики број кинеских борбених летова се одвија свакодневно око острва.

Осим носача ту су и разарачи

Сателитски снимци нису само приказали носаче авиона класе "Нимиц", него макете два разарача класе "Арли Бурк" који носе ракете пресретаче "Стандард" и део су америчког поморског дела антиракетног штита. Иначе оба разарача су део УГНА (Ударна група носача авиона) у пустињи Такламакан у првинцији Синђанг.

Иначе макете се налазе и средишту центра у коме се тестирају кинески балистички пројектили и којим управљају кинеске ракетне јединице.

Амерички медији су контактирали и Народну ослободилачку армију Кине, али никаквог одговора нису добили.

Према најновијем годишњем извештају Пентагона о кинеској војсци, ПЛАРФ је извео своје прво потврђено лансирање у Јужно кинеском мору у јулу 2020. године, испаливши шест противбродских балистичких ракета ДФ-21 у воде северно од острва Спратли, где Кина има територијалне спорове са Тајваном и четири земље југоисточне Азије.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је у јулу ове године да ц́е Сједињене Државе бранити Филипине ако буду нападнути у Јужном кинеском мору и упозорио Кину да престане са својим „провокативним понашањем“.

Британска докторка изнела шокантне податке о нус појавама од вакцина, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји