Најновије

ТАЧКА КЉУЧАЊА У КИЈЕВУ ТЕК КРЕЋЕ! Народ устао на Зеленског, колона дуга, само 180 км од Одесе

Стотине камиона блокирале су аутопут Кијев-Одеса, протестујући против новог закона о мобилизацији који омогућава принудну мобилизацију возача камиона на граници при изласку из Украјине. Овај протест, 180 километара од Одесе, изазвао је велике саобраћајне гужве и привукао пажњу шире јавности.

Нови закон, који је ступио на снагу недавно, предвиђа да возачи камиона могу бити мобилисани одмах при покушају напуштања земље, што је изазвало велико незадовољство међу возачима који сматрају да су неправедно циљани и угрожени. Протест је израз њиховог незадовољства и захтева да се овај закон хитно укине.

Какав пропуст је направило Фицово обезбеђење и ко је заказао?

„Ми само желимо да радимо и прехрањујемо наше породице. Овај закон нас приморава да напустимо своје послове и потенцијално будемо послати у зону конфликта. То је неприхватљиво,“ рекао је један од протестаната.

Протест камионџија наглашава растућу напетост у Украјини, где су грађани све више фрустрирани због политичких и законодавних одлука које утичу на њихове животе и послове. Саобраћајна блокада на аутопуту Кијев-Одеса додатно компликује ситуацију у региону који је већ оптерећен економским и безбедносним изазовима.

Грађанима масовно стижу позиви за Војску: Колике су казне ако се не одазовете

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји