Најновије

ДОНБАСУ ПРЕТИ МАСАКР: Кијевске измене споразума из Минска

Промена споразума из Минска довешће до масакра у Донбасу, рекао је председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин за РИА Новости.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Раније је председник Украјине Владимир Зеленски рекао да нема потребе да се у потпуности напуштају споразуми, али неке тачке треба ажурирати. Према Пушилину, „у овоме нема ништа ново, ово су и даље изуми Петра Порошенка и његовог тима“.

"Хајде да узмемо границу, а онда ћемо одржати изборе, и тамо ћемо све урадити, и генерално, све ће бити у реду. Само за кога је то добро? За грађане Донбаса? Биће то масакр, уверени смо у ово “, рекао је политичар ...

Према његовом мишљењу, Зеленски, за разлику од Порошенка, своје намере износи „прилично наивно“.

"Понекад отворено изјављује да је неопходно преписати, модификовати Минске споразуме, шта је изменити, напустити их? Па, да ли је потребно то узети на исти начин? И то већ тако доживљавамо, што Зеленски одбија “, додао је Пушилин.

Истовремено, лидер ДНР нагласио је да су власти република Донбаса спремне да преговарају са Кијевом, али ни Зеленски ни његови помоћници никада их нису контактирали.

Кијев је у априлу 2014. покренуо војну операцију против ЛНР и ДНР, које су прогласиле независност након државног удара у Украјини у фебруару исте године. Према најновијим подацима УН-а, око 13 хиљада људи постали су жртве сукоба.

Какав сценарио прети Белорусији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји