Најновије

АМЕРИЧКИ ЛИСТ: Једна Путинова реч изазива утбуну у Пентагону

Изјава руског председника Владимира Путина о пребацивању ракетних система Искандер-М у Минск изазвала је забринутост у Пентагону, пише колумнисткиња листа The Hill Елен Мичел.

Владимир Путин (Илустрација: Pixabay/Kremlin.ru)

„Путиново обећање да ће Белорусији пренети нуклеарне ракетне системе амерички званичници виде као ’кавалирску‘ изјаву“, наводи се у чланку.

Према речима Мичелове, обећање председника Русије озбиљно је наљутило руководство Министарства одбране САД. У чланку се напомиње да је, према речима високог америчког војног официра, страх изазвала једна посебна реч коју је Путин изговорио на састанку са Лукашенком.

„Наравно, сваки пут када неко каже „нуклеарно“, имамо забринутост…“, рекао је представник Пентагона.

Раније је руски председник Владимир Путин на састанку са председником Белорусије Александром Лукашенком рекао да ће Руска Федерација у наредним месецима пребацити комплексе Искандер-М у Минск.

Прес-секретар руског лидера Дмитриј Песков је појаснио да Владимир Путин није говорио о трансферу ракета са нуклеарним наоружањем, већ је реч о комплексима који су технички способни да носе различите врсте наоружања.

Искандер-М је створен за уништавање малих и површинских циљева на удаљености до 500 километара, као што су ракетни системи, артиљерија великог домета, командна места и центри везе, као и авиони и хеликоптери на аеродромима.

Како ће завршити Украјина, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји