Најновије

Потврђена веза украјинских националиста са терористичким нападом на "Крокус"

Сви који су умешани у масакр 22. марта биће биће кажњени, где год да се крију, поручио је секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев.

Руски истражитељи потврдили су да постоји веза између извршилаца прошломесечног терористичког напада у Москви и украјинских националиста, изјавио је секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев.

"Током истраге потврђена је веза између извршиоца овог терористичког напада и украјинских националиста", казао је Патрушев на састанку о безбедности на северозападу Русије, у Архангелску.

Патрушев је још једном истакао да ће свака особа, која је умешана у овај злочин, одговарати.

"Починиоци, саучесници и организатори монструозног крвавог терористичког напада, где год да се крију и како год покушавају да прикрију трагове, добиће заслужену казну", нагласио је секретар Савета безбедности Руске Федерације.

Страшно разарање! Чекали Ф-16, а долетеле руске ракете! Руси сачекали да се окупе, а онда распалили из свег оружја!

Наиме, четири осумњичена наоружана нападача ухапшена су у руском региону који се граничи са Украјином неколико сати након масовног убиства.

Руски званичници су их раније описали као радикалне исламисте и указали да их је траг новца повезао са украјинским националистима.

Група је добила инструкције од њиховог руководиоца да пређе границу, потврдили су истражитељи.

Кијев, који је првобитно тврдио да је масакр сама организовала Москва, негирао је било какву умешаност. Његови западни спонзори саопштили су да сви докази које имају упућују на ИСИС, изданак некада моћне међународне терористичке организације Исламске државе, са седиштем у Авганистану, као кривца. 

Савет Европе одбио све амандмане српске и италијанске делегације

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202404291938405f32dd3b