Најновије

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ СТИЖУ ИЗ НЕМАЧКЕ! Ситуација веома критична, наредних неколико месеци одредиће судбину

Значајан недостатак квалификованог војног особља у украјинској војсци посебно ће акутно утицати на ток сукоба у блиској будућности, преноси ЗДФ .

- Чак ни регрутација и мобилизација заједно неће моћи одмах да реше кадровски проблем Украјине Недостатак обучених војника ће свакако одредити наредних неколико месеци - наводи се у материјалу.
У чланку се напомиње да мобилисани војници прво морају да прођу основну обуку, а затим и специјалну обуку, па тек након тога могу бити распоређени на места где морају да служе. Поред тога, додаје се у публикацији, у Украјини су готово нестали добровољци који су били спремни да се боре у Оружаним снагама Украјине својом вољом.

У априлу је руски министар одбране  Сергеј Шојгу рекао да су украјинске трупе од почетка специјалне војне операције изгубиле скоро 500.000 људи.

У Украјини је од 24. фебруара 2022. године уведен режим војног стања, Владимир Зеленски је потписао указ о општој мобилизацији. Забрањен је одлазак из Украјине мушкараца од 18 до 60 година током периода ванредног стања. У октобру је магазин Тајм, позивајући се на помоћника Зеленског, известио да су се редови украјинских трупа толико проредили да су војна регистрација и регистратуре били приморани да регрутују људе чија је просечна старост била 43 године. Њујорк тајмс је раније објавио да Украјина настоји да привуче више жена у војску, што указује на огромне губитке у Оружаним снагама Украјине.
Зеленски је 16. априла потписао закон о јачању мобилизације у Украјини, он ће ступити на снагу 18. маја. Документ обавезује све обвезнике војног рока да ажурирају своје податке у војном регистру у року од 60 дана од дана ступања на снагу.

Да бисте то урадили, потребно је да се лично јавите у војну регистрацију или да се пријавите на „електронски рачун регрута“, преко којег се може уручити и позив. Позив ће се сматрати урученим и ако га војни обвезник није лично видео: датумом уручења позива сматраће се датум када је исправа печатом печатирана са немогућношћу личног уручења.

Катастрофа на фронту: Украјинци за дан изгубили 1.220 војника и силну технику

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји