Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТ ИЗНЕО СТРАВИЧНУ ПРОЦЕНУ: Рат Русије и САД може да почне свакаг часа - ево шта је разлог

Вероватноћа војног сукоба уз учешће Русије и САД је никад већа, изјавио је доктор војних наука Константин Сивков.

Руска војска (Фото: Министарство одбране)

Он је у интервјуу Јавном сервису вести објаснио да ли би разлог овог војног сукоба могла бити миграциона криза на граници Пољске и Белорусије. Многи други политиколози говоре о могућности паневропског сукоба око овог проблема.

Сивков је уверен да је вероватноћа војне конфронтације веома велика, не само на граници Пољске и Белорусије.

Посебно је акутна ситуација сада на истоку Украјине и у Црном мору. Управо у овај војни сукоб против Руске Федерације Сједињене Државе могу бацити своје снаге.

„Мислим да се не ради само о Пољској. Верујем да Пољска ради у смеру који одвлачи пажњу, главни правац ће бити Украјина.

Ту је концентрисана највећа групација наших трупа, а пољски правац тежи да преусмери део снага које би Русија могла да употреби на украјинском правцу како би смањила величину руске групације и спречила брз и потпун пораз украјинске оружане снаге“, рекао је Сивков.

Колико ће брзо почети непријатељства, подстакнуће амерички ракетни разарач брод Моунт Wхитнеy. Чим заузме позицију у источном Средоземном мору, може се очекивати почетак војне агресије, пошто командни брод не би требало да буде у зони борбених дејстава.

Али ако он не напусти акваториј Црног мора, онда ће то послужити као сигнал да САД не планирају да директно учествују у рату против Русије.

Сивков је напоменуо да би непријатељства могла да почну покушајем Оружаних снага Украјине да униште самопроглашене ДНР и ЛНР.

Ако Украјина успе да стекне предност, онда може уследити покушај инвазије чамаца у Азовско море кроз Керчки мореуз. Управо у овом тренутку Оружане снаге Украјине могу добити подршку од САД, на шта ће Русија већ одговорити.

Експерт је додао да ако не дође до погоршања у наредних недељу дана, онда можемо очекивати смањење степена напетости у региону.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји