Најновије

ИЗРАЕЛ НАПАО ОКОЛИНУ ДАМАСКА: Има погинулих

Израел је током ноћи извео ваздушне нападе на сиријске војне положаје око Дамаска, у којима су убијена три војаника, а рањено још седам, док је причињена значајна материјална штета, преноси АП.

Израелска авијација (Илустрација: Public/Правда)

Сиријски државни медији у извештају о овом нападу, цитирали су војног званичника који је рекао да су ракете испаљене нешто после поноћи са сиријске Голанске висоравни, коју је окупирао Израел, и навео да је сиријска ПВО успела да обори неке од пројектила.

Израел, који је до сада извршио стотине напада на циљеве унутар територије Сирије током грађанског рата у тој земљи је једнострано анектирао Голанску висораван 1981. године, која је од главног града Дамаска удаљено око 60 километара.

То је за Израел одлична стратешка тачка са које може да контролише покрете сиријске војске у нападима, за које тврди да су усмерене на базе проиранских савезничких милиција, као што је либански Хезболах, који се бори на страни снага сиријског председника Башара Асада, преноси Ројтерс.

У јуну, израелски ваздушни напади привремено су обуставили рад међународног аеродрома у Дамаску, наводи британска агенција.

Ко је права претња свету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube