Најновије

МИГ-29 НАОРУЖАН АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Хибрид рата у Украјини снимљен у акцији (ВИДЕО)

Оружане снаге Украјине користе америчке ракете AGM-88 HARM са ловаца МиГ-29. Раније су представници САД најавили модернизацију украјинских авиона за употребу овог наоружања, пише ANNA-NEWS.

МиГ-29 (Фото: РИА Новости)

На друштвеним мрежама постављен је снимак употребе ракета AGM-88 HARM са ловца МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства. На снимку се види како је америчка ракета окачена на крило ваздухоплова. На снимку се види и лансирање саме ракете AGM-88 HARM. Раније је руска војска успела да обори неколико таквих пројектила у зони специјалне војне операције.

Вреди напоменути да украјинско ратно ваздухопловство и даље има одређени ниво борбене способности, а то покушавају да искористе и Оружане снаге Украјине и западне земље које пружају војну помоћ Украјини.

AGM-88 HARM је америчка брза противрадарска ракета. Усвојен од стране америчке војске 1983. AGM-88 HARM се може лансирати и са ваздушних и са копнених носача. Ракета има пасивну радарску главу за навођење и усмерена је на радарске станице. Способна је да погоди радарске системе и искључује се након што сам радар открије лансирање ове ракете. Најновије модификације су дизајниране да униште радар са променом радних фреквенција. Минимални домет лансирања је 25 километара од циља, максимални 150. Маса бојеве главе је 66 килограма.

Интересантно је да су САД до последњег тренутка криле информацију о преносу ових пројектила Оружаним снагама Украјине, све док руске трупе нису снимиле олупину једног од AGM-88 HARM, након чега су САД признале да снабдевају Украјину овим оружјем.

О новој тактици украјинске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube