Најновије

ИЗРАЕЛСКА РАКЕТА ПОГОДИЛА ЦЕНТАР ДАМАСКА: Има погинулих

Пет цивила је погинуло, док је 15 рањено када је израелска ракета погодила рано јутрос зграду у централном делу Дамаска, у близини великог безбедносног комплекса близу иранских објеката, саопштили су званичници, пишу Ројтерс и Танјуг, а преноси РТС.

Израелска авијација (Илустрација: Правда)

Цитирајући војне изворе, државни медији су саопштили да је Израел гађао неколико области у главном граду Сирије рано јутрос, а у нападу је убијено пет цивила, док је 15 рањено.

У нападу је оштећено неколико стамбених зграда у густо насељеном делу близу трга Омајад у најужем центру града, гдје се налазе вишеспратнице у којима су смјештене безбедносне службе и стамбене зграде, пренео је Ројтерс.

Полицијски званичник рекао је државним медијима да има неколико убијених и рањених, а израелски портпарол војске је одбио да коментарише.

У више од 10 година, Израел је изводио ваздушне нападе током трансфера оружја за које сумња да је иранског порекла.

Израелски званичници су ретко преузимали одговорност, како наводи Ројтерс, за "одређене операције".

Западне обавештајне службе тврде да је Иран повећао своје присуство у Сирији претходних година и има упориште у већини области које контролише сиријска држава, са неколико хиљада чланова милиције и паравојних група под својом командом.

Израел је претходних месеци интензивирао нападе на сиријске аеродроме и ваздушне базе како би онемогућили испоруку оружја савезницима у Сирији и Либану, укључујући и либански Хезболах, који подржава Иран.

О ситуацији око Бахмута прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube