Најновије

ПОГОЂЕНА АМЕРИЧКА ВОЈНА БАЗА: Иранска освета

Америчка база на североистоку Сирије нашла се под ракетном ватром, јавио је либански ТВ канал Ал Мајадин.

Америчка војска (Фото: flickr)

„Америчка база на нафтном пољу Омар на североистоку провинције Деир ез Зор погођена је са неколико пројектила“, наводи канал.

Претходно је Sputnik Arabic јавио да је пет особа повређено у ракетном нападу на град Деир ез Зор.

Ирански ТВ канал Press TV, позивајући се на изворе у Сирији, известио је да дан раније није убијен ниједан држављанин Исламске Републике Иран после америчких напада у Сирији. Напади нису погодили иранске војне положаје, већ највероватније центар за жито и рурални развој у Деир ез Зору.

Пентагон је данас саопштио да су САД покренуле ваздушне нападе на групе које су повезане са Корпусом гарде исламске револуције (IRGC) у Сирији као одговор на напад иранског дрона на коалициону базу у којем је убијен амерички војник, а шесторо је рањено. Према наводима Министарства одбране САД, дрон је у четвртак поподне ударио у објекат за одржавање у бази у провинцији Ал Хасака на североистоку Сирије. Према обавештајним подацима, беспилотна летелица је била иранског порекла.

Америчка војска илегално контролише територије на северу и североистоку Сирије у провинцијама Деир ез-Зор, Ал Хасака и Рака, где се налазе највећа нафтна и гасна поља у земљи. Званични Дамаск је присуство америчке војске на својој територији више пута називао окупацијом и државном пиратеријом са циљем потпуне крађе нафте.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји