Најновије

ТАЛИБАНИ УНИШТАВАЈУ ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Идеолошко-економски сукоб се наставља

Талибанске снаге упале су у подручје западно од Кабула и заробиле четири члана Исламске државе. Рација у округу Пагман, недалеко од авганистанског главног града уследила је након бомбашког напада на џамију у Кабулу у којем је погинуло 12 особа. Одговорност за тај напад преузео је ИСИС који је од поновног доласка талибана на власт извео низ операција, преноси Ројтерс.

Портпарол талибана Забахулах Муџахид навео је на Твитеру да је у рацији заплењено оружје и документа.

Повратак локалног огранка Исламске државе, и борба нове владе са потенцијално катастрофалном економском кризом, довела је до још већих проблема са којима се суочавају талибани који тврде да имају потпуну контролу над земљом, након слома владе Ашрафа Ганија.

Муџахид и други талибански портпароли одбацили су сугестије о претњи Исламске државе, тврдећи да та група нема корене у Авганистану.

Међутим, хапшења у среду показала су да она није у потпуности елиминисана.

Један од званичника талибана навео је да је након напада у недељу уследила оружана битка са припадницима Исламске државе северно од Кабула и да је та ћелија уништена.

Исламска држава Корасана први пут се појавила у Авганистану 2015. године. Са талибанима се сукобљавала више пута због економских и идеолошких разлика.

Како је Путин спасио Украјину, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС/Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји