Најновије

ТАЈВАН СЕ СПРЕМА ЗА РАТ: Војска припрема цивиле за најгори сценарио

Војне власти у Тајпеју су данас први пут објавиле приручник за цивилну одбрану, дајући грађанима смернице за преживљавање у случају ратног сценарија.

Тајван (Фото: Јутјуб)

Тајвански приручник детаљно описује како пронаћи јавна склоништа у случају бомбардовања, путем апликација за паметне телефоне, залихе воде и хране, као и савете за разликовање сирена за ваздушну опасност и припрему комплета за хитну помоћ, преноси Ројтерс.

Како се наводи, званичници министарства одбране су појаснили да је реч о информацијама како грађани треба да поступају у случају могуће војне кризе или катастрофеи да ће приручник, рађен по угледу на сличне водиче које су издали Шведска и Јапан, бити додатно ажуриран локалним информацијама као што су локације склоништа, болница и продавница за свакодневне потребе.

Планирању приручника претходио је напад Русије на свог суседа, што је изазвало дебату у Тајпеју о могућим утицајима украјинске кризе на Тајван и начинима за јачање спремности, као што су реформе у обуци резервиста и продужење обавезног служења војног рока, наводи британска агенција.

Кина, која Тајван сматра својом територијом, никада се није одрекла употребе силе да би острво ставила под своју контролу и појачала је војне активности у последње две године у непосредној билизини, док је Тајпеј подигао ниво приправности од почетка рата у Украјини, преноси Ројтерс.

Долазак Интернационалне бригаде у Донбас погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји