Најновије

ШОЈГУ: Русија уводи нове методе ратовања

Руске оружане снаге ће увести нове методе ратовања како би се боље прилагодиле савременим условима, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на колегијуму министарства.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

Према његовим речима, доследно спровођење плана активности Министарства одбране има за циљ даљи развој војске и морнарице и њихово снабдевање савременом војном опремом.

Поред тога, увођење нових метода ратовања омогући ће бољу адаптацију трупа савременим условима оружане конфронтације“, рекао је министар.

Посебно, истакао је Шојгу, развој комуникационог система у војсци иде путем коришћења напредних телекомуникационих технологија, укључујући и оне са елементима вештачке интелигенције.

„Њихова употреба је већ омогућила да се време довођења циљања у системе високопрецизног наоружања дугог домета, попут Калибра и Кинжала, смањи за више десетина пута“, рекао је он.

Министарство одбране Русије ће такође наставити да јача борбене способности војске и морнарице. Тако ће Јужни војни округ ове године добити више од 3.000 комада наоружања и опреме и тамо ће бити пуштено у рад око 170 објеката војне инфраструктуре.

Северна флота ће добити више од 500 комада модерног наоружања, а потенцијал њених обалских снага ће се повећати за један и по пута. То ће обезбедити поуздану заштиту и суверенитет Русије на северним границама, нагласио је Шојгу.

О стању у Мариупољу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји