Најновије

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ МОСКВЕ: Реакција употребом нуклеарног оружја хипотетички дозвољена

Русија се у својој политици руководи постулатом о неприхватљивости нуклеарног рата и сноси посебну одговорност као нуклеарна сила, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Министарства спољних послова Русије.

Атомска бомба (Фото: Јутјуб)

Напомиње се да је реакција употребом нуклеарног оружја хипотетички дозвољена само као одговор на агресију употребом оружја за масовно уништење. Министарство спољних послова је истакло да је у садашњој тешкој ситуацији која се развила због „неодговорних и бестидних радњи у циљу подривања националне безбедности” кључно спречити војну конфронтацију нуклеарних држава.

Русија такође позива друге нуклеарне силе да одустану од било каквог покушаја наношења штете виталним интересима једне другој.

Претходно је руски председник Владимир Путин рекао да Русији није потребан нуклеарни напад на Украјину, јер то нема политичког и војног смисла. Такође је саветовао да се прочита доктрина која описује случајеве када Русија може да употреби нуклеарно оружје.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је 30. септембра људе који говоре о нуклеарној ескалацији назвао неодговорним. Кремљ не жели да развија ову тему, рекао је Песков и позвао све да се „понашају одговорно“.

О погоршању ситуације на Блиском Истоку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји