Најновије

ОСЛОБОЂЕНА ЈОШ ДВА МЕСТА: Кисловка и Новокалиново - општи крах Украјинаца

Руси незаустављиви...

Руска војска ослободила је два насеља у зони Специјалне војне операције – Кисловку у Харковској области и Новокалиново у Доњецкој Народној Републици, саопштило је руско Министарство одбране. 

Западна група руских снага, која је ослободила Кисловку, заузела је боље положаје у Харковској области и одбила нападе двеју јуришних бригада украјинске војске код Григоровке у ДНР и Стељмаховке у ЛНР.

Група "Центар", која је ослободила Новокалиново, поразила је украјинску војску код насеља Лењинское и Уманское у ДНР, одбила 11 контранапада Оружаних снага Украјине у близини насеља Шуми, Новгородское, Водјаное, Соловјово, Семјоновка, Певомајскоје и Нетајлово у ДНР.

Оружане снаге Украјине су у претходна 24 часа у том делу фронта изгубиле до 470 војника, тенк немачке производње "леопард", четири борбена оклопна возила, пет аутомобила, две хаубице 122 мм Д-30, као и три "гвоздике".

Притом, као одговор на покушаје кијевског режима да оштети руске енергетске објекте, Оружане снаге Русије су јутрос извеле удар високо прецизним оружјем дугог домета, хиперсоничним ракетним системом "кинжал" и дроновима на енергетске објекте и војно-индустријски комплекс Украјине.

Сви циљеви су погођени, саопштило је руско Министарство одбране. 

Овим нападом је значајно смањена способност Украјине да производи војну технику и да пребацује западно оружје и војну опрему на фронт, наводи се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ шта је руски патријарх рекао Путину

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube