Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЗАПЕНИО - ПОРУКА АМЕРИКАНЦИМА: Хоћемо исту заштиту као Израел

Председник Украјине, Володимир Зеленски, упутио је апел НАТО-у захтевајући исту врсту заштите коју је овај војни савез пружио Израелу.

Зеленски је нагласио ефикасност и јединство које је западни војни блок показао у одбрани Израела, изражавајући уверење да би сличне мере могле бити примењене и за заштиту Украјине.

"Савезници су својим одлучним акцијама спречили терор и значајне губитке инфраструктуре, што је утицало на агресора да 'промени курс'. Верујемо да такво јединство и одлучност могу бити примењени и у заштити Украјине," рекао је Зеленски, истичући да за то није неопходно активирање Члана 5 НАТО уговора, већ само политичка воља савезника.

Чешки министар за европска питања, Мартин Дворжак, подржао је овај став, истакавши да иако НАТО предузима значајне кораке на Блиском истоку, сличан ниво енгажовања треба применити и у одбрани украјинског ваздушног простора. Ове изјаве долазе у контексту нарастајућих тензија и тражења већег ангажовања НАТО у решавању криза које нису директно повезане са територијама чланица савеза.

ИЗРАЕЛ УДАРА НА ИРАН! Готов састанак, све је договорено, чека се још једна велика изјава

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429185438c9133a6e