Најновије

КАДА ФСБ ПОКУЦА НА ВРАТА: Вређао руску војску на друштвеној мрежи и стигао му одговор (ВИДЕО)

У Калмикији је ухапшен службеник администрације града Елисте, који је водио Телеграм канал ''Вольной Улус''. На његово обраћање су одговориле специјалне снаге ФСБ.

ФСБ (Фото: ФСБ)

Очиров, стар 40 година, ухапшен је у канцеларији у којој је званично радио. Он је осумњичен за ширење лажних вести о руској војсци и вређање руске војске. Према подацима истраге, он је водио Телеграм канал са радног рачунара, саопштила је прес-служба Истражног одељења Истражног комитета Руске Федерације за Републику Калмикију.

„Према истрази, осумњичени је, као службеник Градске управе Елиста и на дужности, од 17. марта до 11. априла 2022. године, користећи свој службени положај супротно интересима службе, користећи канцеларијски рачунар, интернет и информационо-телекомуникациону мрежу направио је канал у месинџеру Телеграм, у којем су, у отвореном приступу за друге кориснике, под плаштом поузданих информација ширио намерно лажне информације о Оружаним снагама Руске Федерације, односно информације о броју погинулих војника и околности војне специјалне операције на територији Украјине, које не одговарају стварности, пропративши то увредљивим изјавама упућеним војним лицима.

Осумњиченом је тренутно одређена мера забране у виду задржавања, а оптужница ће бити подигнута ускоро.

У кривичном предмету су заказана компјутерска форензичка испитивања одузете рачунарске опреме и компоненти за њих, као и мобилног телефона“, наводи се у саопштењу Истражног одељења Истражног комитета Руске Федерације за Републику Калмикију.

Снимак Владимира Зеленског који покушавају да склоне од очију свих погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји