Најновије

РОГОЗИН: Русија се у Украјини не бори против нациста, него ... (ВИДЕО)

Директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин изнео је свој поглед на специјалну војну операцију која је у току, а такође је објаснио шта је потребно учинити да би се победило.

Дмитриј Рогозин (Фото: РИА Новости)

Рекао је да се Русија у Украјини не бори против нациста, већ ослобађа Украјину од НАТО окупације и гура најгорег непријатеља са својих западних граница.

„Чак и пре фашистичког пуча у Кијеву 2014. године, Министарство спољних послова Украјине и Министарство одбране били су лојални НАТО сатрапи. Својим сам очима видео како се украјински амбасадор у НАТО-у сажаљиво мазио пред НАТО званичницима.

Само постојање Украјине, одвојене од Русије, неминовно ће је претворити у антируску и одскочну даску Запада за агресију на наш народ. Зато оно што зовемо Специјална војна операција далеко превазилази свој изворни смисао и географију.

Ово је рат за истину и право Русије да постоји као јединствена и независна држава.

НАТО води рат против нас. Алијанса то није саопштила, али то ништа не мења. Сада је то свима јасно. А украјински национални батаљони и Оружане снаге Украјине у овом рату су потрошни материјал, топовско месо за НАТО, они су само оператери обучени од НАТО инструктора који притискају полуге и дугмад НАТО наоружања.

У нуклеарном рату земље НАТО-а ћемо уништити за пола сата.

Али то не смемо дозволити, јер ће последице размене нуклеарних удара утицати на стање наше земље. Стога ћемо овог економски и војно моћнијег непријатеља морати да победимо конвенционалним оружаним средствима'’, изјавио је Рогозин.

Према његовим речима, таква победа је могућа уз пуну солидарност целе земље са војском, уз мобилизацију државне привреде, уз превођење војно-индустријског комплекса и сродних индустријских сектора Русије на војну основу.

И то мора да се уради одмах и брзо, закључио је Рогозин.

Руска државна корпорација Роскосмос променила је свој лого у црвену звезду „у знак сећања на погинуле у Великом отаџбинском рату, у част великих достигнућа СССР-а у свемиру и као део подршке Оружаним снагама Русије у Украјини. "

Руска државна корпорација је подсетила да је нацизам у Европи поражен управо под црвеном заставом са звездом, а касније је почело истраживање свемира под истим симболима: лансирање првог сателита, лет првог космонаута СССР Јурија Гагарина, првог ходање човека у свемиру и друга достигнућа.

О војном програму Роскосмоса прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји