Најновије

КОНГРЕСМЕН ИЗ ТЕКСАСА: Када смо то гласали да Америка иде у рат?

„Ако ћемо да водимо посреднички рат и дамо Украјини 40 милијарди долара само зато што хоћемо да изгледамо 'фенси' с плаво-жутим заставицама, и како бисмо се осећали добро, можда је требало да имамо неку дебату о томе овде,” сматра Чип Рој.

Амерички конгрес (Фото: Pixabay)

Републикански конгресмен из Тексаса Чип Рој оптужио колеге из демократског али и републиканског табора у америчком Конгресу да су умешали САД у рат у Украјини.

Рој је посебно критиковао представника конгресне већине Стенија Хојера, који је прошлог петка изјавио да је „Америка у рату".

„Када сам чуо лидера већине како каже 'време за рат', питам се – када смо то ми гласали за то да идемо у рат", упитао је конгресмен Рој.

„Ако ћемо да водимо посреднички рат и ако ћемо да дамо Украјини 40 милијарди долара само зато што хоћемо да изгледамо 'фенси' с плаво-жутим заставицама, и како бисмо се осећали добро сами са собом, можда би заправо требало да имамо неку дебату о томе овде у овој комори", написао је Рој на Твитеру.

Он је иначе само један од 57 конгресмена републиканаца који су гласали против давања војне и економске помоћи Украјини, у вредности од 40 милијарди долара.

Ипак, тај предлог је прошао, тј. усвојен је са 368 гласова "за", а 57 је било против. Сада је тај предлог упућен у Сенат, где се такође очекује да ће добити подршку.

Новости из Мариупоља прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји