Најновије

ЖЕСТОКО НА ФРОНТУ Украјинци уништили моћно руско оружје (ФОТО/ВИДЕО)

Објављени су снимци тренутка када је Украјина уништила ретко руско оклопно возило које је први пут употребљено у нуклеарној катастрофи у Чернобиљу.

Снимак са ратишта показује уклањање нуклеарног командног возила Ладога током удара украјинских дронова.

Возило из совјетске ере дизајнирано је 1970-их за кретање вишег особља Кремља у случају нуклеарног напада, а направљено је користећи шасију главног борбеног тенка Т-80. Године 1986. ово возило је послато на место нуклеарне катастрофе у Чернобиљу и наводно се показало као добро након експлозије реактора број 4 у нуклеарној електрани.

Није направљено више од 4 или 5 таквих

Међутим, произвођач ЛКЗ-а није направио више од четири или пет таквих, укључујући и прототип. Његов изглед на украјинском ратишту скреће пажњу на проблеме које Русија има у замени своје садашње тенковске флоте, која је претрпела штету од почетка рата пре више од две године.

Путинове снаге су од почетка инвазије на Украјину изгубиле 6.904 тенка, процењују извори из Кијева. Московски званичници сада извлаче застареле резервоаре из складишта, од којих неки датирају из 1950-их. Они се могу видети на фотографијама и видео записима објављеним на интернету.

Ауторитативни профил на друштвеним мрежама АФВ Рецогнитион, који прати руско оружје, рекао је за Телеграф да је „од свих возила која је повучена из складишта и коју је Русија користила у овом рату, ово последње које сам надао да ћу видети“.

Русија је тврдила да је повећала производњу нових тенкова од почетка рата како би заменила оне изгубљене у борби. Али стручњаци верују да руска војска заправо обнавља старију опрему која се налазила у складишту од краја Хладног рата, а можда и дуже, пише Дејли мејл.

СРУШЕН РУСКИ АВИОН! Пакао код Крима, пилот успео да излети

Извор: Ало.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube