Најновије

Британско оружје ће се производити у Украјини?

Високо рангирани званичници британске војне индустрије разговарају са партнерима у Кијеву о производњи британског оружја и војних возила у Украјини, што би значајно продубило везе између Велике Британије и Украјине, као и између НАТО и Украјине.

Британци у Донбасу (Фото: Оружане снаге Украјине)

Британски шефови индустрије су путовали у Украјину да би размотрили оснивање компанија са заједничким улагањем, које би производиле оружје и возила под лиценцом, преноси британски Телеграф.

Према писању британског листа, друге европске земље су такође заинтересоване за ову врсту сарадње са Украјином, а Велика Британија жели да буде испред ривала из Француске и Немачке.

Британија се надмеће за то да буде "на челу ове трке", саопштио је један од британских шефова војне индустрије Телеграфу.

"Индустријска сарадња је покретач зближавања у међународним односима. На почетку би се ова сарадња водила као комерцијална, али биће јој потребна бар прећутна политичка подршка", изјавио је истраживач британског тинк-танка РУНИ и бивши војни чиновник НАТО Ед Арнолд.

Ове фабрике оружја би биле кључне мете руског бормардовања, сматра независни стручњак за војну индустрију Френсис Муса.

"Фабрика тенкова није мала. Искрено, да сам Путин, то би било једно од првих места које бих напао", рекао је Муса.

Даунинг стрит и Министарство одбране Велике Британије су синоћ одбиле да коментаришу овај случај, рекавши да је то питање за војну индустрију.

О врхунцу рата у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји