Најновије

РАКЕТНИ НАПАД НА ''ЗЕЛЕНУ ЗОНУ'' БАГДАДА: Дипломатске мисије на удару

Подручје ирачке престонице, на чијој територији се налази америчка амбасада и друга страна дипломатска представништва, нашло се под ракетним нападом, преноси портал Shafaq News позивајући се на изворе у локалним снагама безбедности.

Ирак (Фото: Јутјуб)

Наводи се да су две ракете лансиране у такозвану "Зелену зону". За уништавање ракета коришћен је ПВО систем C-RAM који се налази на територији америчке дипломатске мисије. Истовремено, извор је појаснио да није било могуће пресрести ракете на тој удаљености од тог подручја, па су се фрагменти пројектила расули у оближњој четврти Ал-Мансур, оштетивши неколико аутомобила и стамбену зграду.

Нема података о жртвама.

До напада је дошло неколико дана након преговора о повлачењу америчких трупа из Ирака, које су у Белој кући водили председник САД Џо Бајден и ирачки премијер Мустафа ал-Казими. Након састанка, објављено је да ће амерички контингент престати да учествује у војним операцијама на територији Ирака до 31. децембра. Истовремено, војска САД ће променити своју улогу у Ираку и преоријентисаће се на обуку, а у земљи ће „бити толико војника колико нови задатак захтева“.

О једином излазу из кризе на јерменско-азербејџанској граници прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји