Најновије

НА ИВИЦИ КАТАСТРОФЕ: Руси ушли у зону сукоба Турака и проамеричких снага (ВИДЕО)

Ово није први пут да се више од милион становника провинције Хасака суочава са огромним изазовом који их доводи на ивицу хуманитарне катастрофе.

Руси у Сирији (Фото: Јутјуб)

У врелој, сушној клими, становници Хасаке све више имају проблема са снабдевањем водом. То је због периодичних прекида рада црпне станице за воду у граду. Село Алук Шарки је једини извор који провинцију снабдева пијаћом водом.

Ситуацију компликује чињеница да се сама станица налази на територији коју контролишу протурске оружане формације које Анкара користи за борбу против курдског становништва.

У тренутку када се на станици појаве технички проблеми, читаво становништво у регији Хасака почиње да има проблема са водом, јер турске групе плаћеника једноставно не дозвољавају техничарима приступ станици.

Последње гашење станице било је једно од најдужих - у кућама становника покрајине није било воде више од месец дана.

Због међусобних неслагања између Курда и протурских група, курдски милитанти прекинули су снабдевање електричном енергијом.

Тек након тога, 31. јула, пумпе на станици су поново почеле са радом, а станица Алук је почела да добија потребан капацитет, када су руске снаге ушле у регион.

О ситуацији у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји