Најновије

ДИВЕРЗИЈЕ НА РУСКОЈ ТЕРИТОРИЈИ У НАЈАВИ: Спремају се напади на електричну и гасну инфраструктуру

Украјина ће се бавити саботажама на руској територији само у случају рата у пуним размерама, рекао је у програму интернет канала Политека саветник шефа кабинета председника Украјине Алексеј Арестович.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Према његовим речима, Кијеву у садашњим условима није исплативо да организује терористичке нападе у Русији из три разлога.
"Ово је теже него што бисмо желели <...> Руси ће ионако брзо све обновити", објаснио је он.

Уз то, Украјина ризикује да буде позната као земља са терористичким и саботажним методама ратовања, међутим, а да ли Кијев заиста има такве способности у овом тренутку остаје под знаком питања, рекао је Арестович.

„Сечење струје и гаса на руској територији је мера која ће се, мислим, употребити када буде велики рат <...> али сада је то исувише крхка равнотежа и дефинитивно није у нашем интересу да сада почињемо са ескалацијом“, закључио је саветник.

Односи између две земље су се погоршали услед поновног уједињења Крима са Русијом и ескалације сукоба у Донбасу. Кијев је више пута оптуживао Москву да се меша у унутрашње ствари државе.

Русија је више пута изјављивала да нема агресивне намере према другим земљама. Кремљ је истакао да није умешан у унутрашњи украјински сукоб и да није предмет Минских споразума.

Снимак експлозије у руској фабрици барута погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји