Најновије

УКРАЈИНЦИ СПРЕМАЈУ КАТАСТРОФУ: Снаге ЛНР упозориле на оно што следи

Министарство унутрашњих послова ЛНР саопштило је да би, ако би Оружане снаге Украјине минирале фабрику Зарја, то могло да доведе до катастрофе.

Помоћник начелника Министарства унутрашњих послова ЛНР Виталиј Кисељов је у емисији Првог канала рекао да би минирање фабрике "Зарја" у Рубежној које би извеле украјинске трупе могло да доведе до катастрофе коју је направио човек.

"Чињеница је да тамо (у фабрици "Зарја") постоји огромна количина сумпорне киселине, где смо нашли кутије са експлозивом одмах испод резервоара, доста тога је распоређено по територији фабрике", цитирају РИА Новости.

Према речима помоћника начелника Министарства унутрашњих послова ЛНР, када су се водиле борбе у Рубижну, украјинске трупе су артиљеријом погодиле фабрику Зарја.

Он је додао да би, да су гранате погодиле складишта са киселином, онда би се "сва киселина запалила" и сва испарења из ње би отишла "на територију ЛНР, у Руску Федерацију".

"То би била катастрофа коју је направио човек", додао је Кисељов.

Раније је Народна милиција ЛНР саопштила да су украјинске снаге безбедности, приликом повлачења, минирале велики хемијски комбинат "Зарја" у Рубижну.

О пропалом покушају контранапада украјинских снага код Гуљајпоља прочитајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји