Најновије

"ДОШАО ЈЕ ТРЕНУТАК..." Зеленски послао забрињавајућу поруку Украјинцима

Украјински председник Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација дуж линије конфронтације на истоку Украјине постала озбиљнија, јер је Русија увела додатне трупе у борбене активности

Фото: Јутјуб

Руске снаге опкољавају Бахмут, где се воде борбе за контролу над градом и кључним саобраћајницама за снабдевања украјинских снага, пренео је Ројтерс.

Руске трупе покушавају и да заузму рудник угља надомак града Вухледара, удаљеног око 120 километара југозападно од Бахмута, такође у Доњецкој области.

"Често сам раније морао да кажем да је ситуација на фронту тешка и да постаје све тежа. Сада је поново дошао тај тренутак. Освајач ангажује све више својих трупа за разбијање наше одбране. Веома тешко је у Бахмуту, Вуледару, Лиману и на другим правцима", рекао је Зеленски у ноц́ном видео обрац́ању.

Председник Украјине је нешто раније донео одлуку да се одузме украјинско држављанство неколицини бивших утицајних политичара који имају двојно украјинско-руско држављанство, у покушају да "очисти" земљу од проруског утицаја.

"Потписао сам релевантне документе како би се направио још један корак којим штитимо и чистимо нашу државу од оних на страни агресора", рекао је Зеленски током свог ноц́ног видео обрац́ања не наводећи имена оних којима је одузето држављанство.

Како преносе украјински државни медији, на тој листи се налази неколико високо рангираних политичара из кабинета бившег председника Украјине Виктора Јануковича, проруског председника на челу државе у периоду од 2010. до 2014. године када је смењен.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји