Најновије

НАПАДНУТА СИРИЈА: Руска војска применила оружје против Израела (ФОТО/ВИДЕО)

Синоћ је израелска војска испалила ракете на ободе сиријске престонице, при чему је нанета велика материјална штета на цивилној и војној инфраструктури. Један војник је погинуо, а пет их је рањено.

Су-35 (Фото: РИА Новости)

У почетку је Израел планирао да изврши два удара у исто време - један на периферију Дамаска, други на Латакију, али када су видели пар Су-35 подигнутих на узбуну, ловци израелске авијације су одустали од напада на Латакију.

Истовремено, ракете које су коришћене за гађање наводно иранских циљева у провинцији Риф у Дамаску су скоро све оборене од стране сиријских система противваздушне одбране руске производње.

Напад је изведен из либанског ваздушног простора, што је још једно грубо кршење међународног права од стране израелске војске.

Једна од ракета сиријске војске експлодирала је изнад Голанске висоравни, коју Израел држи под окупацијом, након чега је израелска војска напала циријске ПВО јединице ракетама земља-земља. Услед агресије оштећене су десетине кућа и десетине аутомобила у предграђу града Кудсај. Један војник је погинуо, петоро је рањено.

Руска војска је користила опрему за електронско ратовање

Према писању израелских медија, руска војска је током одбијања напада израелских ваздухопловних снага на циљеве у близини Дамаска употребила системе за електронско ратовање распоређене у Сирији.

После снажног излагања радио емисији, поремећен је рад противракетне одбране, а израелска војска није могла да открије лансирање ракета из Сирије, Ирана и Либана.

Као доказ деловања система за електронско ратовање дају се и подаци сервиса FR24, који бележи кршења у одређивању GPS координата летелица на подручју аеродрома Бен Гурион у Тел Авиву.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји