Најновије

НАСТАВЉА СЕ РАТ У ЛИБИЈИ? Избио иружани сукоб у Триполију

Данас су избили жестоки сукоби између ривалских либијских фракција у Триполију, у којима је неколико људи убијено, преноси Ројтерс.

Либија (Фото: Јутјуб)

Новинар британске агенције видео је данас окршаје у централном делу града, у близини хотела Радисон Блу, у области у којој се налази неколико владиних и међународних агенција и дипломатских мисија, где су била приметна и војна возила.

Сведоци су такође саопштили да је било борби у још две градске области, а становници Триполија изјавили су британској агенцији да су убијени мушкарац и дете.

Према извештају локалних медија, који се позивају на здравствене изворе, касније је саопштено да је пет особа убијено, наводи Ројтерс.

Либија је поново подељена између конкурентских влада, од којих једну предводи премијер Абдул Хамид Дбеиба са седиштем у Триполију, а другу, коју су изабрали посланици са истока земље, предводи ривалски премијер, Фати Башага, бивши министар унутрашњих послова, преноси Ројтерс.

Оба премијера имају подршку из редова оружаних фракција које контролишу територију у главном граду и другим градовима западне Либије.

Премијер именован од парламента, Фати Башага није могао да се успостави своју власт у Триполију јер су групе у престоници које подржавају владу националног јединства (ГНУ) и њеног премијера Абдул Хамида Дбеиба спречиле његов улазак.

О нападу Израела на Сирију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube