Најновије

ДРОНОВИМА НАПАДНУТА АМЕРИЧКА БАЗА: Налази се на путу који служи као витална веза

Комплекс америчких трупа и сиријских опозиционих бораца које подржавају САД на истоку Сирији нападнут је данас дроновима, саопштила је америчка војска и додала да нема жртава и да није причињена материјална штета.

Фото: public

Америчка војска је навела да се напад догодио у близини базе Ал-Танф близу места у пограничном подручју између Сирије, Јордана и Ирака.

За сада нико није преузео одговорност за напад, пренео је АП.

Америчке и коалиционе трупе налазе се у Ал-Танфу да би обучиле сиријске снаге како да спроводе патролирање у циљу сузбијања деловања екстремиста из Исламске државе.

База се налази на путу који служи као витална веза за снаге које подржава Иран, а протеже се од Техерана па све до Либана.

У саопштењу војске се наводи да су коалиционе трупе у координацији са опозиционим борцима познатим као Магавеир ал-Товра одговориле на напад вишеструких беспилотних ваздушних система у близини базе Ал-Танф.

Генерал-мајор Џон Бренан, командант Комбинованих здружених оперативних снага, рекао је да коалиционо особље задржава право на самоодбрану и да ће предузети одговарајуће мере да заштити своје снаге.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји