Најновије

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Званична верзија о цурењу докумената Пентагона изазива сумњу

Џек Тешира, осумњичени за откривање докумената Пентагона у којима се описује стање украјинске војске и планови САД и НАТО да је ојачају, није могао да има приступ тако поверљивим подацима. Званична верзија Вашингтона о томе изазива сумње, рекао је бивши обавештајац Оружаних снага САД Тони Шафер у интервјуу за Јутјуб канал „Џаџинг фридом“.

Пентагон (Фото: Pixabay)

„То је немогуће. Да бисте имали приступ тако тајним документима морају да прођу године, а тај момак није живео довољно дуго да би имао такав статус. Ја сам био поручник 20 година и морао сам да прођем специјалне курсеве да бих добио стандардни приступ тајним документима а радио сам као оперативац који се бави борбом против терориста. Тако да одлично знам да то не може бити тако да је тај момак могао да има такав приступ“, навео је он.

„Вашингтон пост“ је јуче објавио да је Тешира сматрао „мучним“ борбена дејства између Русије и Украјине и да је пријатељима желео да отвори очи о сукобу у Украјини.

„Његов пријатељ се присетио да је Тешира почео да објављује тајне материјале на серверу 'Дискорд' отприлике у фебруару 2022. године, на почетку сукоба у Украјини који је сматрао 'мучном' битком између две земље које би требало да имају више заједничког него онога што их дели“, пише лист.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји