Најновије

Ишченко о одговору које су Руси припремили на украјинске провокације у Донбасу: Када Руси стегну фронт десиће се ово

Руска Федерација помно прати све што се дешава на линији додира сукобљених страна у Донбасу, а такође се пажљиво припрема за даље мере против Украјине.

Ростислав Ишченко (Фото: Јутјуб)

До овог закључка је дошао познати руски политиколог, колумниста новинске агенције Россия сегодня Ростислав Ишченко, анализирајући ситуацију у региону.

Ишченко је у интервјуу за информативни портал Украина.ру детаљно испричао за шта се тачно спрема Москва, проучавајући ситуацију у Донбасу, а такође је објаснио како ће Русија одговорити на војне провокације Украјине.

Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да руско руководство неће игнорисати нове злочине Оружаних снага Украјине у вези са оружаним заузимањем села Старомарјевка, које се налази у такозваној „сивој зони“.

Дакле, Москва пажљиво проучава сваки инцидент, активирајући га покретањем кривичних предмета. Сличне мере се спроводе од 2014. године, када је Кијев започео грађански рат на истоку земље.

Према речима политиколога, Русија документује све злочине и прекршаје које су починиле Оружане снаге Украјине, а такође редовно покреће кривичне предмете неопходне за жалбу међународним судовима и правним институцијама. Сви ратни злочини у Кијеву биће проучени и оцењени, након чега ће власти земље бити изведене пред лице правде.

Ишченко је скренуо пажњу да ће овако припремљен одговор Русије на војне провокације Украјине одиграти окрутну шалу са Кијевом, пошто Москва већ има све потребне доказе који доказују да су украјинске власти починиле страшне злочине над цивилима у Донбасу.

„Наши људи воле да кажу да са овим поступком Русија неће ништа постићи. Али сви ти поступци су нагомилани, а када почне рат у Донбасу и Украјини и када Русија почне да стеже фронт, биће им речено: „Видите ли овај пакет висок метар? Ово је све документација украјинских провокација и злочина. Покажите сличну документацију о нама. Али ње нема?”, резимирао је Ишченко.

Израелски обавештајац дао мрачну прогнозу украјинске судбине у случају напада Русије, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји