Најновије

Руске трупе са великом војном техником примећене на 40 километара од Донбаса

На сателитским снимцима уочени су огромни контигенти руске војске у близини граница самопроглашене Луганске Народне Републике. На територији пољског логора који се налази на подручју града Богучара, виђено је неколико десетина групација војне технике.

Илустрација (Извор: Mil.ru)

Удаљеност до границе самопроглашене Луганске Народне Републике је мања од 40 километара, што наводи на закључак да је Русија спрема да пружи помоћ републикама Донбаса у случају војне инвазије украјинских оружаних снага.

На сателитским снимцима уочен је теренски камп са војном опремом који се налази на његовој територији. Још увек нема тачних података о опреми, међутим, како напомињу извори, реч је не само о војним камионима, већ и о оклопним возилима.

Раније су у Украјини саопштили да не виде никакву опасност од Русије. Украјинско руководство и даље сматра да је покреута војска унутар украјинске територије без обзира на све обавезе у потписаним споразумима.

Очигледно је да постоје прилично велики ризици за грађане Руске Федерације који живе на територији самопроглашених република Донбаса.

Војни аналитичари тврде да ће Русија војно интервенисати у случају да војска Украјине фронтално крене на Донбас. 

Како је доктор Антонијевић запушио уста свим поборницима вакцинације погледајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји