Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ РЕКАО КАДА ПОЧИЊЕ РУСКИ НАПАД! Прво крећу авиони, па почиње потпуни хаос

Русија је распоредила више од 92.000 војника на граници са Украјином и спрема се да нападне крајем јануара или почетком фебруара, рекао је генерал Кирил Буданов, шеф војне обавештајне службе Украјине у интервјуу за "Милитери Тајмс".

Илустрација (Фото: Министарство одбране Украјине)

- Офанзива ће вероватно укључивати ваздушне, артиљеријске и оклопне нападе на истоку, које ће пратити ваздушни напади на Одесу и Мариупољ - рекао је он.

Буданов каже да ће и територија Белорусије бити искоришћена за напад на Украјину. Он каже да је до тог закључка дошао након руско-белоруских вежби "Запад-2021" ове године.

Шеф војне обавештајне службе Украјине истиче да би последице хипотетичког напада за Украјину биле разорније од оружаног сукоба у Донбасу.

Страни медији су у последње време почели учестало да објављују извештаје о груписању руских трупа на граници са Украјином. Дмитриј Песков, прес секретар Владимира Путина, рекао је да Русија има право да распоређује трупе унутар своје територије по сопственом нахођењу.

Према његовим речима, то не треба никога да брине. Такође, руска влада је више пута наглашавала да је сукоб у Украјини унутрашње питање те земље, и да Русија не планира да се меша.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји