Најновије

ЈАХАЧИ НУКЛЕАРНЕ АПОКАЛИПСЕ СТИГЛИ У СИРИЈУ: Руски сигнал за НАТО бродове

Ловци МиГ-31К са хиперсоничним ракетама Кинжал и носачи ракета дугог домета Ту-22М3 долетели су у ваздушну базу Хмејмим у сиријској Латакији ради учешћа у великим медитеранским маневрима руске морнарице. Током лета из база, посаде Ваздушно-космичких снага Русије прешле су више од 1.500 км.

Ту-22 (Фото: Министарство одбране Русије)

Претходно су на Медитеран стигле групе носача авиона НАТО-а, укључујући носач авиона Хари Труман америчке ратне морнарице, носач авиона Шарл Де Гол француске ратне морнарице и носач авиона Комте иди Кавоур италијанске ратне морнарице, у пратњи ратних бродова и помоћних пловила. Они су стигли да посматрају, поксжу снагу НАТО-а и врше притисак током поморских вежби међуфлотне групације руске ратне морнарице.

Изнад снага НАТО морнарица почињу да делују најмоћнији руски носачи ракета способни да носе нуклеарно оружје, као и ултра-брзи пресретачи МиГ-31К са хиперсоничним ракетама „Кинжал“.

Треба напоменути да је у великим маневрима руске морнарице укључено преко 140 бродова и пловила, и више од десет хиљада војника.

Серија вежби под општим руководством главнокомандујућег Ратне морнарице Русије Николаја Јевменова обухватиће воде мора које граничи са територијом Русије, као и оперативно важна подручја Светског океана. Одвојене вежбе биће одржане у водама Средоземног, Северног, Охотског мора, у североисточном делу Атлантског океана и у Тихом океану, саопштило је раније Министарство одбране Русије.

Погледајте како Ваздушно-космичке снаге Русије распоређују ударне трупе у Сирији:

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји