Најновије

НАПАДНУТА ВЕЛИКА ТУРСКА БАЗА! Погођена са 10 пројектила, убијено и рањено више војника, уништено главно складиште муниције!

Снажан напад изведен је на велику базу турске војске која се налази у близини града Каљибрин у северном делу сиријског Алепа.

Сирија. (Фото: Правда)

База је гађана са најмање десет пројектила, који су испаљени из оближње области коју заједнички држе Сиријске демократске снаге (СДФ) предвођене Курдима и снаге сиријске владе. Неколико турских војника је наводно рањено или убијено. Експлодирало је и главно складиште муниције у бази.

Напад је вероватно извео СДФ као одговор на напад турске беспилотне летелице 6. августа на град Камишли у северној области Хасаке. У нападу су погинули командант јединице за војну дисциплину групе "Мазлум" Сад Един Асад и троје цивила, укључујуц́и двоје деце. Ово је био други такав напад за мање од 24 сата.

Дана 6. августа, четири турска војника и три сиријска милитанта су рањена када је индиректним нападом гађана турска војна база у близини града Инаб у северном делу Алепа. Нови напад ц́е вероватно изазвати жесток одговор Турске, чија је војска вец́ почела да гранатира градове и села у северном Алепу под контролом СДФ-а.

Анкара би могла да искористи недавне нападе на своје базе у Сирији као изговор за покретање велике војне операције у северној Сирији против СДФ-а. Турска војска и њени савезници припремају се за покретање такве операције од маја.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји