Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ТРЕБА ДА РАЗМИСЛИ: Русија први пут пребацила у Сирију једну од најмоћнијих врста оружја

Русија је први пут распоредила два ловца МиГ-31К, носаче хиперсоничних ракета Кинжал, у ваздухопловну базу Хмејмим у Сирији.

МиГ-31 (Фото: РИА Новости)

Како је навело Министарство одбране Русије, 25. јуна започета је заједничка вежба снага сталне радне групе руске морнарице у Средоземном мору и руских ваздухопловних снага.

„У оквиру вежбе у руској ваздухопловној бази Хмејмим у Сирији, пар авиона МиГ-31К долетео је са руских аеродрома, који имају способност да користе најновије хиперсоничне ракете из комплекса Кинжал“, изјавило је министарство одбране.

Према речима команданта једне од посада МиГ-31К, по наређењу команде, носачи хиперсоничних пројектила извршиће „задатке обуке“ у Сирији.

„Нова писта је била удобна и слетање је било глатко. Системи инструменталног прилаза (слетања) и аеродром обезбеђују извршавање задатака и у једноставним и у сложеним метеоролошким условима, дању и ноћу“, додао је он.

У мају је ваздухопловна база Хмејмим завршила реконструкцију друге писте комплетном заменом облоге и уградњом нове расветне и радио опреме. Због повећања њене дужине, сви типови летелица Ваздушно-космичких снага Русије, укључујући бомбардере Ту-22М3 великог домета и ловце МиГ-31К, сада могу да се користе из ваздухопловне базе за извршавање мисија над Средоземним морем.

Подсетимо да је хиперсонична ракета Кинжал способна да постигне брзину од 10 маха. Домет његовог лета достиже две хиљаде километара.

Кинжал је гарантовано надмоћнији од свих постојећих ПВО и ПРО система.

Ко је наредио британском разарачу да уђе у руске воде, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји