Најновије

ПУТИН ДОБИО НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПОПЛАВАМА КОЈЕ СУ ПОГОДИЛЕ РУСИЈУ: Цифре поражавајуће, сазван хитан састанак

Министарство за ванредне ситуације, заједно са регионалним властима, организовало је рад на отклањању последица поплава и пружању помоћи становништву. Ово је саопштио начелник Министарства за ванредне ситуације Александар Куренков .

Данас је у Оренбуршкој области поплављено 76 насеља и 45 СНТ, више од 15 хиљада стамбених зграда, скоро 23 хиљаде приватних парцела и 26 нисководних мостова, наводи се на Телеграм каналу департмана.

Према подацима Министарства за ванредне ситуације, у 35 центара за привремени смештај налази се 1.031 особа, међу којима је 203 деце. На свим локалитетима дежурају медицински радници, психолози, службеници Министарства унутрашњих послова и Националне гарде. Људи добијају топли оброк, правну помоћ и свеобухватну подршку.

Поред тога, вода се испумпава, смеће се уклања и простор се дезинфикује. Формирају се додатне пумпне групе и резерва топлотних топова за сушне куће. Организовано је прикупљање, достава и дистрибуција хуманитарне помоћи.

- Посебна пажња посвећена је информативном раду са становништвом, у оквиру којег се дају објашњења о плаћању, процедурама враћања докумената, вакцинацији и другим видовима подршке - истиче се у поруци.

У Оренбуршкој области скоро 30 хиљада људи добило је новчану помоћ. У Курганској области евакуисано је скоро 14 хиљада људи, укључујући око 2 хиљаде деце. У ту сврху распоређено је 20 центара за привремени смештај капацитета више од 5 хиљада места. У Тјуменској области данас је поплављено 12 мостова са малом водом и једна деоница аутопута.
Шеф Министарства за ванредне ситуације захвалио је свим заинтересованим грађанима, волонтерима, организацијама и конститутивним субјектима Русије на помоћи насељима погођеним поплавама.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин у среду одржава састанак са владом на тему поплава.

РУСИЈА СПРЕМА ПРЕОКРЕТ! Суморна прогноза на Западу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube