Најновије

ЗБОГОМ УКРАЈИНО! Гласање до 20. априла, а онда - ћао!

Представнички дом америчког Конгреса разматраће помоћ Израелу и Украјини као засебне предлоге закона ове недеље, рекао је у понедељак увече председавајући Дома, републиканац Мајк Џонсон (Мике Јохнсон), више од два месеца пошто је Сенат одобрио предлог који комбинује та два закона.

Америчка помоћ Украјини је одложена због неспремности Џонсона да се разматра предлог закона вредан 95 милијарди долара који је Сенат усвојио у фебруару, укључујући 14 милијарди долара за Израел, као и 60 милијарди долара за Украјину.
Џонсон је рекао да нови предлози Представничког дома предвиђају отприлике исти износ стране помоћи као и предлог закона Сената, али ће укључивати разлике укључујући и одређену помоћ у облику зајма.

Републиканци би требало у уторак да представе предлоге, али ће морати да прође 72-часовни период за проучавање пре гласања. Џонсон је рекао да би о предлозима могло да се гласа касно у петак.

Џонсон се суочава с претњом републиканаца с тврде деснице да ће га сменити ако дозволи да се гласа о помоћи Украјини. Многи на десници, посебно блиско повезани с бившим председником Доналдом Трампом (Трумп), који је скептичан у погледу помоћи Кијеву у рату с Русијом, жестоко се противе слању милијарди долара Украјини.

Слободарски кокус у Представничком дому, којег чини око 30 посланика тврде деснице, објавио је у понедељак саопштење у којем позива на помоћ Израелу, али не и Украјини, и одбацује као "лажну" сваку сугестију да би напад на Израел требало да помогне у олакшавању пута одобравању средстава за Кијев.

Дешавања у Конгресу помно прати америчка одбрамбена индустрија, пошто би компаније могле да добију велике уговоре за снабдевање опремом за Украјину и друге америчке партнере ако се одобри додатно финансирање. Присталице помоћи наглашавају да би одобравање пакета за Украјину отворило многа радна места у Америци.

Бела кућа је тражила од Џонсона да омогући гласање до 20. априла, а исто су тражили и републиканци и демократе у Сенату.

СКАНДАЛ! У немачкој пронађена украјинска деца за коју је Кијев тврдио да су у Русији

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube