Најновије

Процурио снимак: Овако је британски Ф-35 вредан 100 милиона долара завршио у мору (ВИДЕО)

Процурио је видео снимак који приказује тренутак у ком је британски борбени авион Краљевског ратног ваздухопловства Ф-35Б уместо на небу, завршио у мору приликом покушаја узлетања, јавља „Скај њуз“.

Није рушење него пад (Фото: Твитер видео)

Реч је о инциденту који се догодио 17. новенбра на британском носачу авиона „Краљица Елизабета“ који се у том тренутку налазио у Медитерану.

„Скај њуз“ тврди да је, према њиховим информацијама, видео снимак аутентичан.

На снимку се види како авион полако иде према рампи за узлетање и потом пада преко ње, док се пилот успешно катапултирао чиме је избегнута трагедија.

То је први инцидент када је у питању британски носач авиона „Краљица Елизабета“, који је тренутно понос краљевске морнарице.

Иако тачан узрок пада авиона званично још није потврђен, британски медији спекулишу да се ради о људској грешци, а не техничком недостатку на самом авиону.

Ф-35Б једна је од варијанта борбеног авиона Ф-35 Лајтенинг, с могућношћу узлетања уз краћи залет и вертикалног слетања. Према тренутно истакнутим ценама произвођача „Локид Мартин“, један авион Ф-35Б (без обуке, наоружања и резервних делова) кошта нешто више од 100 милиона долара.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји