Најновије

АЗЕРБЕЈЏАНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ: Шта се догађа у Нагорно-Карабаху?

Аутори популарног Телеграм канала „МиГ“ („Мајор и генерал“) анализирали су ситуацију са ескалацијом на линији контакта у Нагорно-Карабаху.

Азербејџанска војска (Фото: јутјуб)

Јуче око 18.00 часова ситуација се стабилизовала. Команда мировних снага одржала је састанке са јерменском и азербејџанском страном, током којих су донете следеће одлуке за деескалацију сукоба:

1. Азербејџанци се повлаче са планине Сарибаба и планине Буздук (оба потеза је поменуло Министарство одбране Азербејџана на свом брифингу).

2. Нагорно-Карабах повлачи свој положај са планине Сарибаба 1 километар у унутрашњост.

3. Мировњаци су поставили своју осматрачницу на спорној коти (Сарибаба), а такође су поставили додатне снаге да спрече пролазак азербејџанских возила ка коридору Лачин.

За сада кажу да је тамо мирно. Ипак, Нагорно-Карабах још није отказао своју делимичну мобилизацију, али је то вероватно због повлачења јерменских регрута из региона, како су раније изјавили јерменски званичници (број војника на положајима се смањио и треба да их неко замени ).”

Како смо већ писали, у понедељак је дошло до заоштравања ситуације на линији контакта у Нагорно-Карабаху. Азербејџан је јуче издао саопштење о спровођењу операције „Одмазда” и о заузећу неколико кота од стране азербејџанских оружаних снага.

Руско Министарство одбране је дало данас саопштење.

Напомиње се да су у гранатирању из Азербејџана погинула два представника оружаних формација Нагорно-Карабаха, а 14 је рањено. У Нагорно-Карабаху данас није било кршења линије контакта, инциденте су решавале руске мировне снаге.

Зашто Зеленски спомиње Балкан, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји