Најновије

ИЗРАЕЛ МОБИЛИШЕ 25.000 РЕЗЕРВИСТА: Свим снагама ударају на Газу

Израелски министар одбране Бени Ганц наредио је позивање до 25.000 резервиста у вези са текућом војном операцијом у Појасу Газе, саопштила је прес служба званичника.

Израелска војска (Фото: iaf.org.il)

„На основу процене безбедносне ситуације, одлучено је да се ангажује до 25.000 резервних бораца за појачање снага Јужне команде, ПВО, позадине, борбених јединица и командно-контролног штаба. Резерве су комплетиране по изузетном наређењу министра одбране“, наводи се у саопштењу.

Раније је израелска војска саопштила да спроводи операцију '’Зора'’ против групе Исламски џихад у Појасу Газе. Војска гађа циљеве на територији, у зони од 80 километара око ње, до суботе до 20 часова, на снази је ванредно стање. Није дозвољено окупљање већег броја од десет људи на отвореном простору и више од 50 у затвореном простору. Образовне активности су забрањене.

Према наводима министарства здравља енклаве, број погинулих у израелском ваздушном нападу на појас Газе достигао је десет, а 55 људи је рањено. Палестинска група "Исламски џихад" потврдила је смрт једног од команданата свог војног крила Тајсира ал-Џабарија током ваздушног удара.

Када ће пољска војска ући у Украјину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји